16. detsember kell 13.00
ERMi Rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse auditooriumis ja veebis MS Teamsi vahendusel
ERMi teadusseminar “Kuidas luuakse ja kasutatakse toidupärandit? ERMi toidukultuuri projekti koostöökogemused” keskendub sel korral toidupärandi uurimisele ja muuseumi rollile pärandiloomes.
Seminaris tutvustatakse Eesti Rahva Muuseumi toidupärandi alast teadus-arendustegevust, eeskätt hiljuti lõppenud kolmeaastase EL ASTRA meetmest rahastatud projekti kogemusi ja järeldusi. Projekti juhtinud vanemteadur Anu Kannike toob näiteid ERMi uut tüüpi koostööst väikeettevõtjate, piirkondlike arendusorganisatsioonide ja turismivõrgustikega. Millised erinevad toidupärandi tõlgendused tulid koostöö käigus ilmsiks? Mida näitas ERMi toidukultuuri projekt muuseumi kui organisatsiooni toimimise ja muuseumi kui koostööpartneri kohta? Milline on muuseumi(de) roll ja mõju tänapäeva Eesti pärandiloomes?
Ettekandele järgneb akadeemiline arutelu.
Kõik huvilised on väga oodatud!
Üritus toimub hübriidvormis ERMi Rahvakultuuri koolitus- ja teabekeskuse auditooriumis ja veebis MS Teamsi vahendusel.
Link MS Teamsi koosolekule: https://bit.ly/3xZUMdk
ERMi külastamise turvalisustingimused.
Kontakt:
Tenno Teidearu
teadur
Eesti Rahva Muuseum
tenno.teidearu@erm.ee