15. märtsil kell 18 (A-sissepääs)
Eestlaste toidulaua on kujundanud looduskeskkond ja rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Loengus „Mida muistsed eestlased sõid?“ räägib arheoloog Marge Konsa toidust muinasajal ning muistse toitumise uurimisest. Saab teada, mida arvaksid kiviaja inimesed tänapäevasest paleodieedist, mis oli Tamula šamaani lemmikroog ning mida panid viikingid oma peolauale. Kokkamishuvilised ei pea pettuma – muinasroogade retsepte jagatakse ikka ka.
Eesti Rahva Muuseumi püsinäitusel „Kohtumised“ toimuvad loengud, kus asjatundjad räägivad erinevatel argikultuuri teemadel: talupojaehetest ja -rõivastest, vaipadest, rabaleidudest, toidust jm. Loengud toimuvad kord kuus kolmapäeviti kell 18.00.
Sissepääs on muuseumipiletiga. Loeng algab ERMi rahvakultuuri teabekeskuses, kust suundutakse koos näitusele.
Palume loengule registreerida www.erm.ee/et/content/loengule-registreerimine