Veinimaitsmise õhtu koos kultuurijuttudega pidi toimuma 26. märtsil, kuid lükati edasi 27. maile. Ostetud piletid kehtivad uuel kuupäeval. Kui vaja, ostetakse pilet tagasi. Selleks tuleb kirjutada aadressil: info@milvinhos.com
Tõelisele veinisõbrale on Eestist Euroopa kaugeimal äärekesel asuv Portugal kui kullaauk, põnevate maitsete paradiis. Kuid vein – see on ka ajalugu, kultuur, teadus, biokeemia. Eestist rahvaarvult vaevalt seitse korda ja pindalalt vaid kaks korda suurem Portugal on maailma üheksas suurim veinitootja ja kaheksas suurim eksportija. Siin tegutseb üle 22 000 veinimaja, kes toodavad kokku sadu tuhandeid erinevaid veine ja vahuveine. Kuidas on see võimalik, et neile kõigile jagub oma nägu ja erilisi maitseid?
Vastus on lihtne: Portugal on osanud hoida seda, mille paljud teised veinimaad on juba ammu vahetanud peenrahaks – oma iidseid viinamarjasorte, mida on säilinud ligi kolmsada. Kas olete kuulnud marjasortidest Maria Gomes, Encruzado, Ropeiro, Antão Vaz, Jaen? Kas teate, kuidas valmistasid iidsetel Portugali kiltkivistel maastikel suurtes saviamforates meelast veini vanad roomalsed? Kas teadsite, et UNESCO kultuuripärandiks kuulutatud Douro kanjoni nõlvadel kasvab viinamarjasorte, mida ei leia mitte kusagilt mujalt maailmast?
Kui see kõik tundub Sulle põnev, siis tule ja kuula ning maitse! Eestis veel vähetuntud Portugali veinide juurde on valmistanud kodumaisest toorainest hõrke suupisteid ERM-i restorani tundliku käega kokad. Naudime koos!
Portugali maitseid tutvustavad Tiina Kangro ja Madis Metsis.
Piletid müügil MilVinhos https://milvinhos.com/toode/reis-umber-portugali/
NB! Sissepääs veiniõhtule vanuses 18+
Tõelisele veinisõbrale on Eestist Euroopa kaugeimal äärekesel asuv Portugal kui kullaauk, põnevate maitsete paradiis. Kuid vein – see on ka ajalugu, kultuur, teadus, biokeemia. Eestist rahvaarvult vaevalt seitse korda ja pindalalt vaid kaks korda suurem Portugal on maailma üheksas suurim veinitootja ja kaheksas suurim eksportija. Siin tegutseb üle 22 000 veinimaja, kes toodavad kokku sadu tuhandeid erinevaid veine ja vahuveine. Kuidas on see võimalik, et neile kõigile jagub oma nägu ja erilisi maitseid?
Vastus on lihtne: Portugal on osanud hoida seda, mille paljud teised veinimaad on juba ammu vahetanud peenrahaks – oma iidseid viinamarjasorte, mida on säilinud ligi kolmsada. Kas olete kuulnud marjasortidest Maria Gomes, Encruzado, Ropeiro, Antão Vaz, Jaen? Kas teate, kuidas valmistasid iidsetel Portugali kiltkivistel maastikel suurtes saviamforates meelast veini vanad roomalsed? Kas teadsite, et UNESCO kultuuripärandiks kuulutatud Douro kanjoni nõlvadel kasvab viinamarjasorte, mida ei leia mitte kusagilt mujalt maailmast?
Kui see kõik tundub Sulle põnev, siis tule ja kuula ning maitse! Eestis veel vähetuntud Portugali veinide juurde on valmistanud kodumaisest toorainest hõrke suupisteid ERM-i restorani tundliku käega kokad. Naudime koos!
Portugali maitseid tutvustavad Tiina Kangro ja Madis Metsis.
Piletid müügil MilVinhos https://milvinhos.com/toode/reis-umber-portugali/
NB! Sissepääs veiniõhtule vanuses 18+