Juustu rollist toidukultuuris
Reede, 20. aprill 2018
Seminaril võetakse luubi alla juust
Reedel räägivad ERMi Jakob Hurda saalis Eesti ja Läti toidu-uurijad ning toidupärandi arendajad juustu ajaloost keskajast tänapäevani.
„Juust on nii Eesti kui ka Läti toiduajaloos üks põnevamaid teemasid, sest siin põimuvad kultuurimõjud nii idast kui ka läänest. Meie juustukultuuri on kujundanud mitte üksnes talupoeglik traditsioon, vaid ka rannarootslased, samuti baltisaksa köök,“ ütles ERMi teadur ja seminari korraldaja Anu Kannike.
Juustust Eesti toidupärandis varauusajast 20. sajandi lõpuni räägivad Inna Jürjo (Tallinna Ülikool) ning Ester Bardone (Tartu Ülikool), Anu Järs ja Anu Kannike (ERM). Sõira valmistamise traditsiooni tutvustab Külli Eichenbaum (Võru Instituut).
Juustu rolli Läti toidukultuuris avavad Läti Kultuuri Instituudi, Läti Põllumajandusministeeriumi ja Läti Juustuklubi esindajad. Seminari teisel päeval külastatakse Eesti Piimandusmuuseumi Imaveres.
Seminari ajakava.
Seminar toimub Euroopa Liidu ASTRA programmi ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.
„Juust on nii Eesti kui ka Läti toiduajaloos üks põnevamaid teemasid, sest siin põimuvad kultuurimõjud nii idast kui ka läänest. Meie juustukultuuri on kujundanud mitte üksnes talupoeglik traditsioon, vaid ka rannarootslased, samuti baltisaksa köök,“ ütles ERMi teadur ja seminari korraldaja Anu Kannike.
Juustust Eesti toidupärandis varauusajast 20. sajandi lõpuni räägivad Inna Jürjo (Tallinna Ülikool) ning Ester Bardone (Tartu Ülikool), Anu Järs ja Anu Kannike (ERM). Sõira valmistamise traditsiooni tutvustab Külli Eichenbaum (Võru Instituut).
Juustu rolli Läti toidukultuuris avavad Läti Kultuuri Instituudi, Läti Põllumajandusministeeriumi ja Läti Juustuklubi esindajad. Seminari teisel päeval külastatakse Eesti Piimandusmuuseumi Imaveres.
Seminari ajakava.
Seminar toimub Euroopa Liidu ASTRA programmi ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.