Sülditraditsioone tutvustav seminar ja luuvurri valmistamise õpituba toimuvad ERMi jõululaadal 15. detsembril kell 10.45 – 15 Rahvakultuuri Keskuse ja ERMi koostöös
Sülditraditsioone tutvustaval sündmusel otsime vastuseid küsimustele:
Sülditraditsioone tutvustaval sündmusel otsime vastuseid küsimustele:
- Kui kaugele ulatub Eesti süldi ajalugu?
- Kas me saame rääkida traditsioonilisest ja ainulaadsest Eesti süldist?
- Milline on traditsioonilise Eesti süldi retsept?
- Millist sülti valmistatakse Eesti kodudes tänapäeval?
- Kas sülditegu kipub eesti peredes mitmekesise valiku tõttu kaubanduses tahaplaanile jääma?
- Milliseid süldiretsepte kasutatakse tootmises?
- Mida toob sülditootmises kaasa hiidlaste poolt taotletud Euroopa Liidu kvaliteedimärk?
AJAKAVA
10.45 – 11 Muusika, Kulno Malva
11 – 11.05 Sissejuhatus, Margit Salmar (Rahvakultuuri Keskus)
11.05 – 11.30 Lihatoidud eesti vanemas toidukultuuris, Anu Kannike (ERM)
11.35 – 11.55 „Süldi valmistamine ja söömine Eestis“ Eesti vaimse kultuuripärandi nimistus, Epp Tamm (Rahvakultuuri Keskus)
12 – 12.30 Süldi valmistamine kodus, Helgi Kopliorg ja Ülle Tamm (Eesti vaimse kultuuripärandi nimistu sissekande ankeedile vastajad)
12.35 – 13.00 Kokkuvõte süldiankeetidest, Epp Tamm (Rahvakultuuri Keskus)
13 – 13.15 Muusika, Kulno Malva
13.15 – 14 Hiiumaa süldilugu, Kaja Antons ja Arno Kuus (Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ).
„Garanteeritud traditsioonilise toote“ märgisest, Reet Kokovkin (MTÜ Hiidlaste Koostöökogu).
14 – 14.40 Vestlusring esinejatega.
14.40 – 14.55 Muusika, Kulno Malva ja luuvurriorkester
14.55 – 15 Lõppsõna
Päeva moderaator on Margit Salmar (Rahvakultuuri Keskus)
Enne igat ettekannet sissejuhatus moderaatorilt
11 – 14.30 Luuvurri valmistamise õpituba viib läbi Kulno Malva
Osalemine tasuta!
11 – 11.05 Sissejuhatus, Margit Salmar (Rahvakultuuri Keskus)
11.05 – 11.30 Lihatoidud eesti vanemas toidukultuuris, Anu Kannike (ERM)
11.35 – 11.55 „Süldi valmistamine ja söömine Eestis“ Eesti vaimse kultuuripärandi nimistus, Epp Tamm (Rahvakultuuri Keskus)
12 – 12.30 Süldi valmistamine kodus, Helgi Kopliorg ja Ülle Tamm (Eesti vaimse kultuuripärandi nimistu sissekande ankeedile vastajad)
12.35 – 13.00 Kokkuvõte süldiankeetidest, Epp Tamm (Rahvakultuuri Keskus)
13 – 13.15 Muusika, Kulno Malva
13.15 – 14 Hiiumaa süldilugu, Kaja Antons ja Arno Kuus (Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ).
„Garanteeritud traditsioonilise toote“ märgisest, Reet Kokovkin (MTÜ Hiidlaste Koostöökogu).
14 – 14.40 Vestlusring esinejatega.
14.40 – 14.55 Muusika, Kulno Malva ja luuvurriorkester
14.55 – 15 Lõppsõna
Päeva moderaator on Margit Salmar (Rahvakultuuri Keskus)
Enne igat ettekannet sissejuhatus moderaatorilt
11 – 14.30 Luuvurri valmistamise õpituba viib läbi Kulno Malva
Osalemine tasuta!