Eesti rahva Muuseumi restoranis Pööripäev toimub veiniõhtu Assoori saarte vulkaaniliste veinidega ning kultuurijuttudega.
See on teine Portugali põnevat veinimaailma tutvustav veiniõhtu Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. Kui esimesel korral tehti ekskursiooni mööda Portugali mandriala, siis seekord kiigatakse vulkaanilistele Assoori saartele.
Sõna otseses mõttes mustal laavakivimil kasvavate iidsete viinapuude marjad pulbitsevad mineraalidest ning puudu ei jää ka soolast, mida Assooridel leidub kõikjal. Maitstakse veine, mis on tehtud maailmas täiesti ainulaadsest Pico saare Arintost, maakera esimesest ja seega originaalsest Verdelhost jt. Proovitakse valgeid, roosasid ja punaseid Assooride veine, millest mitmeid ongi valminud vaid tuhatkond pudelit – põhjusel, et saareriigi äärmiselt karmides oludes lihtsalt ei olegi rohkem viinamarju. Räägitakse ka ookeanisaarte veininduse sajandite taha jäänud kuulsusrikkast ajaloost ja noorte veinitegijate püüdlustest kohalik viinamarjakasvatus uuesti õide puhuda.
Kui see kõik tundub huvitav, vaata taustaks blogiartiklit, mis avab ookeanisaarte põneva ajaloo ja sealsete viinamarjade salaelu.
Pileti hinnas on veinid ja suupisted veinide maitsmise kõrvale.
Üritust juhivad Tiina Kangro ja Madis Metsis MilVinhosest.
See on teine Portugali põnevat veinimaailma tutvustav veiniõhtu Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. Kui esimesel korral tehti ekskursiooni mööda Portugali mandriala, siis seekord kiigatakse vulkaanilistele Assoori saartele.
Sõna otseses mõttes mustal laavakivimil kasvavate iidsete viinapuude marjad pulbitsevad mineraalidest ning puudu ei jää ka soolast, mida Assooridel leidub kõikjal. Maitstakse veine, mis on tehtud maailmas täiesti ainulaadsest Pico saare Arintost, maakera esimesest ja seega originaalsest Verdelhost jt. Proovitakse valgeid, roosasid ja punaseid Assooride veine, millest mitmeid ongi valminud vaid tuhatkond pudelit – põhjusel, et saareriigi äärmiselt karmides oludes lihtsalt ei olegi rohkem viinamarju. Räägitakse ka ookeanisaarte veininduse sajandite taha jäänud kuulsusrikkast ajaloost ja noorte veinitegijate püüdlustest kohalik viinamarjakasvatus uuesti õide puhuda.
Kui see kõik tundub huvitav, vaata taustaks blogiartiklit, mis avab ookeanisaarte põneva ajaloo ja sealsete viinamarjade salaelu.
Pileti hinnas on veinid ja suupisted veinide maitsmise kõrvale.
Üritust juhivad Tiina Kangro ja Madis Metsis MilVinhosest.
Pileteid saab osta siit
NB! Osavõtuks vajalik vanus 18+.